Tag på fitnessefterskole og lær hvordan motion og sundhed spiller sammen

Der er mere til sundhed end at spise masser af grøntsager og bevæge sig dagligt. På en fitness efterskole lærer du, hvordan kost, motion og sundhed spiller sammen. Du kommer at afprøve de forskellige motionsformer inden for fitness, samt vil du få undervisning i kroppens mekanik og lære om, hvordan kost og ernæring påvirker din fysiske performance og din almene velvære.

Så er du interesseret i at lære om, hvordan man fører en sund livsstil, og hvad der skal til for at leve et sundt og aktivt liv? Og har du lyst til at afslutte folkeskolen med et efterskoleophold med fuld fokus på fitness, træning og bevægelse, er det oplagt at kigge nærmere på muligheden for at tage på fitnessefterskole.

Træning der aktiverer alle kroppens dele

Navnet siger sig selv, og på en fitnessefterskole kommer du til at dyrke masser af motion med fokus på fitness, sundhed og velvære. Du kommer til at få indgående kendskab til ”traditionelle” fitnessdiscipliner som kredsløbstræning, herunder løb og yoga, og styrketræning, som mange ofte forbinder med vægtløftning.

Der kommer dog hele tiden nye tiltag inden for fitnessverdenen. Derfor kommer du også til at stifte bekendtskab med nyere fitnessformer som for eksempel cross training samt nye varianter af gamle kendinge, såsom akroyoga.

Det er professionelle fitnessinstruktører med mange års erfaring inden for fitness og sundhed, som kommer til at stå for din undervisning og træning.

Træning er obligatorisk, og på en fitnessefterskole er det normen, at der er indlagt 3 træningspas i løbet af en skoleuge. Har du lyst til at træne mere uden for skoletiden, er det som regel muligt at bruge skolens faciliteter i fritiden også.

Sundhed kommer også inde fra

At være sund handler ikke kun om at bevæge sig så meget og så intenst som muligt. Passer du ikke på din krop, og giver du den ikke det brændstof, som den har brug for, kan den ikke leve sit potentiale fuldt ud.

Derfor vil der også være et kæmpe fokus på, hvordan kost påvirker kroppens funktionalitet. Du kommer for eksempel til at lære, hvilken mad der er godt for dig, og hvordan du får en velbalanceret kost, så du får alle de rigtige vitaminer og næringsstoffer, så din krop kan fungere optimalt, og du forbliver sund og rask.

Derudover vil du også få undervisning i kroppens fysiske funktioner, så du får åbnet øjnene op for, hvad din krop rent faktisk kan gøre. Når du kombinerer din viden om kost og kroppens mekanik med din ugentlige træning, vil du hurtigt se og ikke mindst kunne mærke, hvordan din krop udvikler sig og bliver stærkere og bedre end nogensinde.

Dine fysiske fremskridt bliver målt

Din udvikling under opholdet bliver målt, men det er ikke for at lave en offentlig gabestok, hvor dine fremskridt bliver sat op i mod dine medstuderendes. Din udvikling bliver målt for at vise dig, hvordan din krop undervejs er blevet sundere.

Målingen foregår ved, at du ved starten af opholdet på fitnessefterskolen bliver målt og vejet. Din kondition bliver også testet, og det samme gør din styrke. Alle de forskellige målinger er nødvendige for at få et fyldestgørende billede af din generelle fysiske form.

Når du er halvvejs i dit efterskoleophold, vil du atter blive målt og vejet, og din kondition og styrke vil blive testet. Når du har dine fremskridt nedfældet på sort og hvidt, kan du klart og tydeligt se, hvordan du i løbet af kort tid har forbedret din fysik og sundhed via de aktivitet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *