Gave til mor

Gave til mor

Der kan være mange grunde til at forkæle sin mor – det kan eksempelvis være i anledning af en fødselsdag, et jubilæum, mors dag, jul eller ”bare fordi”. Det er skønt at kunne glæde sin mor – kvinden der har bidraget til, at man er blevet den, man er.

Giv en gave til forskellige anledninger

Lad os lige slå fast at man altså ikke behøver en anledning til at give sin mor en gave. De bedste gaver er ofte dem, der kommer uden nogen grund, men blot fordi man havde lyst, eller syntes den var passende til hende. Alligevel er der nogle anledninger, hvor man bør give en gave, og så er der andre, hvor man blot udviser betænksomhed ved at huske det.

Fødselsdag og jul er selvskrevne – her skal ens mor selvfølgelig have en gave. Mange vælger desuden også at give en gave på mors dag, men det er ikke en tradition i alle familier. Man kan også give gaver ved jubilæer eller bryllupsdage – det vil uden tvivl glæde din mor, at du husker disse.

Hvad er en god gave til mor?

Mennesker er forskellige, og derfor at det også umuligt at skære alle mødre over én kam. Flere ting har betydning for, hvad der passer til netop din mor på det pågældende tidspunkt. Dog går man sjældent galt i byen med en oplevelsesgave – det kan være alt fra en middag og biograftur med dig eksempelvis til et spaophold eller ansigtsbehandling. Mulighederne er utallige.

For de fleste mødre betyder familien alt – derfor vil du formentlig score mange point ved at give en oplevelse, som hun kan bruge med dig eller andre familiemedlemmer. En oplevelse er noget man husker og derfor en langsigtet gave.

Hjælp børnene med at finde en gave

Mødre til små børn forventer sjældent at få en gave af børnene, hvorfor det udløser endnu større glæde, hvis det alligevel sker. Derfor kan man som voksen med fordel hjælpe børn i familien med at give gaver til deres mor – det kan være meget lærerigt for børnene at være med til at købe gaver allerede fra de er helt små.

Børn synes, det er sjovt at lave gaver til deres forældre i børnehaven eller fritidsordningen, og de fleste vil helt sikkert også gerne være med til at købe en gave. Det glæder en mor at vide, at barnet selv har været med til at lave eller vælge gaven.

Hvad skal en gave koste?

En mor vil altid blive glad for at få en gave – uanset hvad den har kostet. Hvis du vil give en ”bare fordi” gave, behøver den ikke at have kostet alverden, men hvis det er en fødselsdag, kan man godt forvente at bruge lidt flere penge. Det varierer fra familie til familie, hvor mange penge man bruger på gaver, så det er umuligt at fastsætte et beløb.

En gave skal dog ikke ruinere dig – det skal være sjovt at give gaver. Hvis du finder en passende gave til 150 kr., selvom du måske plejer at give for 200 kr., bør det ikke hindre dig i at vælge gaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *