Bedre helbred, udholdenhed og en pænere krop – her er fordelene ved styrketræning

”Styrketræning” er i dag blevet lidt af et kultfænomen i Danmark. Magasinerne skriver om det, vi snakker om det på TV og mange af os kender mennesker, som dyrker det.

Men hvorfor er det lige, at dette er blevet så hip en træningsform? Jo det kan der være mange grunde til, for som med andre træningsformer, så er den meget formet af individet og deres krop.

Til gengæld er der nogle få ting, som vi efterhånden ved sker, hvis man styrketræning. Hvad er de? Læs videre og find ud af det!

Mindsk risikoen for sygdomme og dårligt helbred

Styrketræning har efterhånden vist sig at være rigtigt godt for dig, hvis du gerne vil undgå at blive syg senere i livet.

Dette er blandt andet fordi, at denne træningsform aktiverer nogle dele af kroppen, som mange af os ikke bruger ofte. For eksempel forebygger du forskellige former for rygproblemer. Det er fordi, at musklerne i ryggen regelmæssigt bliver brugt, og dermed bliver stærkere.

Eller hvad knogleskørhed? Dette sker på grund af nedsat knogletæthed, og styrketræning har faktisk vist sig at kunne øge knogletætheden, så du undgår denne sygdom.

Musklerne omkring alle dine led bliver også brugt meget hyppigere, så knæ, skuldre og meget andet forbliver i god form i længere tid!

Få energi og styrke til mere i hverdagen

Styrketræning handler fundamentalt om at styrke musklerne, som vi har overalt i kroppen. Dette er faktisk en stor fordel i vores hverdag.

Først og fremmest er det enormt fordelagtigt for de mennesker, som i deres job eller fritid laver fysisk hårdt arbejde. Løfter man på meget, så er denne træningsform helt klart med til at gøre det lettere for dig.

Men samtidig giver det simpelthen også mere energi i hverdagen. Al træning er med til at gøre kroppen vant til fysisk udmattende ting, og derfor er en stille og rolig dag mindre trættende, og du har mere energi. Derudover, så bliver man heller ikke så træt og udmattet efter at gå udenfor og laver mere fysisk krævende opgaver, fordi kroppen netop bliver vant til dette.

Kroppen, som mange drømmer om

Bare fordi, at du styrketræner, betyder det ikke, at du bliver til en bodybuilder fra den ene dag til den anden. Men det er heller ikke nødvendigt for at mærke, og se, en betydelig forskel!

Når du træner musklerne på den måde, som styrketræning gør, så bliver de nemlig meget tydeligere. Du får altså mere tonede muskler, som gør en stor forskel for dit udseende.

Derudover er det, som med en hver slags træning, godt at få brugt noget energi. Mange taber fedtet ved styrketræning, og selvom de måske ikke taber mange kilo, så bliver fedt erstattet med muskelmasse.

Styrketræning er altså også en stor del af mange menneskers liv, når det kommer til deres udseende. Og selvom udseendet ikke er alt, så er det rart, hvis man kan være gladere for det, end man var før!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *