Tandpine under rejsen – hvad gør du?

Tandpine er en af de mest irriterende og ubehagelige smerter, som man overhovedet kan komme ud for. Det lyder vildt at sætte tandpine i kategori med nogle af de helt store lidelser, man som menneske ellers kan have. Men det er ikke desto mindre sådan, det er.

Tandpine kan ligge og murre i rigtig lang tid. En gang imellem mærker man måske en dump smerte eller et jag, som hurtigt går væk igen. Man tænker derfor ikke nærmere over det – indtil smerten en dag pludselig bryder ud i fuldt flor.

Tandpine kan ødelægge alt

Når der sker at tandpinen virkelig slår gennem, kan det være fuldstændig lammende for den person, som det sker for. Tandpine er nemlig ikke den type af smerte, som man lige ignorerer. På mange måde kan den sammenlignes lidt med det at have migræne – bare i tænderne.

Når smerten strømmer gennem den eller de syge tænder, så føles det ofte som om, at det er hele kroppen, som er påvirket. Man får kvalme, koldsved og smerten breder sig til ens hoved. Man kan blive svimmel og har svært ved at koncentrere sig om noget som helst.

Hvis uheldet er ude under rejsen

Det er altså slemt nok at få tandpine derhjemme. Men det er endnu værre, hvis uheldet pludselig er ude imens man er ude at rejse. Det er det af flere forskellige grunde. For det første, så er det ødelæggende for ens rejse, hvis man konstant er i smerter.

For det andet, så er det ubehageligt at være langt hjemme fra, når der er noget galt med ens krop. Man kommer nemt til at føle sig bange og usikker, og det kan være svært at vide, hvordan man skal agere, og hvad man skal gøre.

Kontakt en lokal tandlæge

Ved tandpine under en rejse er der dog ingen grund til at handle meget anderledes, end man ellers ville gøre. Tværtimod bør man holde hovedet koldt og kontakte en lokal tandlæge, præcis som man ville kontakte sin egen tandlæge akut derhjemme.

Har man tegnet en ordentlig rejseforsikring er der nemlig ingen grund til, at der skulle opstå nogen problemer i forbindelse med behandlingen. Det er dog altid en god idé at spørge på sit hotel eller slå op i sin guidebog, så man ved, hvilken lokal tandlæge, som er bedst. Så er man nemlig sikret optimal behandling.

Konsultér en dansk tandlæge over telefon

Nogle gange kan det være en udfordring at kommunikere med medicinsk fagpersonale i udlandet. Sprogbarrieren kan være et problem, og det sammen kan en anderledes kultur omkring det at udøve medicin og snakke med patienter. Det kan skabe utryghed i forbindelse med behandling af tandpinen.

Her kan det være en god idé at kontakte en dansk tandlæge, som kan være med på råd. En telefonisk konsultation kan man hurtigt få arrangeret, og her kan den danske tandlæge komme med en second opinion. Så kan man føle sig mere sikker, når den lokale tandlæge giver behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *