Vent med omlægningen af dit lån

Den seneste tid er det kun gået én vej med renten: Nedad. Det har fået de fleste boligejere til at spekulere i, hvornår det er bedst for dem at omlægge deres boliglån. Men hvornår har renten nået sit lavpunkt, og er det fordelagtigt for alle at omlægge deres lån? Forhåbentlig er du klogere efter at have læst dette indlæg.

Renten bevæger sig lige nu omkring de 2%, hvilket gør den til den laveste rente i nyere dansk historie. Generelt har renten på udlån ramt hele markedet, da det også er blevet billigere at låne gennem de såkaldte forbrugslån (se eksempler på renter her).

Chefstrateg i Carnegie Investment Bank, Henrik Drusebjerg, mener dog, at man skal have is i maven og vente med omlægning lidt endnu. Han udtaler til Finans.dk, at vi indtil nu kun har set starten på rentesænkningen. Denne melding kommer efter at den danske Nationalbank netop har valgt at sænke indskudsbevisrenten med yderligere 15 basispoint med det formål at forsvare dansk valuta overfor euroen (læs hele udtalelsen her).

Ikke alle forbrugere vinder lige nu

Henrik Drusebjerg udtaler i samme sammenhæng også, at det ikke er alle forbrugere, som vinder i den nuværende situation. Vinderne er nemlig kun de, som enten har gæld eller ejer fast ejendom. Taberne er til gengæld de forbrugerne med obligationer samt de med penge på anfordring, hvilket betyder konti med lave renteafkast. I takt med at renten sænkes, taber disse forbrugere penge, hvorfor de håber på et mere stabilt rentemarked og gerne forhøjelse af den nuværende rente.

Hvad er det bedste for dig?

For at svare på spørgsmålene i starten ud fra Henrik Drusebjergs udtalelser, så afhænger din beslutning af mængden af is i din mave. Tør du vente på endnu en rentesænkning, eller har du det bedst med at få ro på situationen og konvertere dit lån nu?

Eksperterne siger alle, at renten vil falde yderligere, hvilket også indikeres af bankrådgiveren Mogens Lassen. Han udtaler: ”Euroen er stærk presset grundet den nuværende politiske og økonomiske situation i Grækenland. Samtidig er andre økonomier presset, hvorfor der skabes et tryk mod endnu lavere renter. Det er naturligvis en overvejelse, som man skal tage med sig selv og selv måle mængden af is i maven” (læs mere om Mogens Lassen her).

Jeg håber, at du er blevet klogere på, hvad der er bedst for dig. Om ikke andet, så går du forhåbentlig i tænkeboksen og overvejer situationen. Husk på at din bankrådgiver er ansat til at varetage bankens interesser og ikke dine, så vær kritisk hvis du søger råd hos denne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *