Tømrer gør et godt arbejde

De fleste tømrerfirmaer der findes rundt om i landet, har nogle rigtig dygtige medarbejdere. I dag bliver de fleste lært på en skole, hvorefter de kommer ud, og arbejder i den virkelige verden, hvor det ikke blot er øvelse, men rigtige kunder man har med at gøre. Det gode ved dette er, at alle udlærte har den samme viden når de forlader skolen. Man ved dermed altid hvad denne person kan, og der bliver ikke stillet for høje krav til ens arbejde. Man har trods ikke lige så meget erfaring som mesteren har. Før i tiden blev man udlært ved en lærermester.

en tømrer er vigtig

Tømrer i dag

Det er meget svært for elever at finde en mester, som vil tage en ind i firmaet i Herning. Det er der en bestemt grund til, og det er, at det offentlige ikke længere støtter særlig meget til dette. Der er ingen grund til at lyve for nogle, en elev er ikke lige så god, som en der har været i faget i 10 år. I Skjern kan elever nogle gange være heldige at finde en lærerplads. Der er ingen tvivl om at hele håndværker faget generelt er mere seriøst i dag, end det var for ti eller tyve år siden. Der er ikke særlig mange arbejdspladser, hvor det er velset at have en øl ved hånden i dag. Og det havde denne gren af arbejde et specielt ry for, netop at have en øl for meget i blodet, når dagen var omme. Det er enormt farligt hvis man arbejder på en større byggeplads, for hvis man lige pludselig ikke ser sig ordenligt for, kan andre folk komme til skade på grund af ens fejl. Derfor er det ikke en god idé at drikke øl mens man er på arbejde.

En tømrers lønseddel

Der er mange i dette fag, som er timelønnede. Der findes dog også nogle som ikke er, og det kan ses på lønsedlen. Hvis man er timelønnet, kan man måske få nogle flere timer, hvis man har tiden og lysten til det. Det kan resultere i en højere løn, da man ikke længere er fast lønnet. Der er dog også nogle ulemper, ved at have sine svende til at arbejde på timeløn. Det kan være en opgave kun ville have taget 3 timer, men grundet man ved, at man får løn for det antal timer man bruger på det, arbejder langsommere. Dermed er det en større omkostning for firmaet. Noget andet man kan gøre som chefen i et firma er, at få sine ansatte til at arbejde på akkord. Det betyder at man får løn eksempelvis pr. kvadratmeter man når, af et stykke arbejde. Det motivere de arbejdende til at arbejde hurtigere, men kan dermed resultere i en dårligere kvalitet, hvis de skynder sig for meget. Det er en hårfin balance at finde, og det er forskellige fra sted til sted hvad det fungere bedst, for alle parter.

Læs mere her, hvis du også har brug for en god tømrer i nærheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *