Solceller

En stor og forholdsvis ny opfindelse inden for moderen teknologi er solceller. Solceller omdanner lysstråler til elektrisk energi, og på den måde udnytter solceller solens stråler uden, det belaster miljøet. At benytte sig af energi fra solceller er altså særdeles praktisk og skånsomt for miljøet. De udnytter en naturlig lyskilde uden fx at udsende CO2 eller andre stoffer, som vil bidrage til at øge drivhuseffekten og altså belaste vores miljø. Hvis man forestillede sig, at alle mennesker fik energi ved hjælp af solceller, ville vi kunne undgå mange af de katastrofale klimaforandringer, som vi skal tage stilling til nu og i fremtiden. Det er aldrig for sent at gøre noget godt for miljøet, så derfor er der ingen undskyldninger for ikke at investere i solceller.

Fordele ved solceller

SolcellerDer er mange fordele ved at benytte solceller – hvis ikke som eneste energikilde så i hvert fald som supplerende. Mange vælger i dag at få anlagt solceller på fx taget af deres hus, idet der er så mange fordele ved solceller.

I virkelighede burde alle investere i solcelle, fordi de er så fordelagtige på alle mulige måder. Hvorfor sige nej til at spare penge, skåne miljøet og være selvforsynende? Det, som ofte holder folk tilbage fra at få anlagt nogle solceller enten på taget, på væggen eller på jorden, er muligvis det høje beløb, man skal af med til at begynde med. Men i princippet er det ikke anderledes end at investere i så meget andet. Det dyreste er at købe dem, men når først man har fået dem, og de er klar til brug, vil pengene fosse ind, idet man ikke mere skal have udgifter i forbindelse med at skaffe el. Hvis man blot benytter solceller som supplement, vil der selvfølgelig stadig være lidt udgifter i forbindelse med at skaffe den resterende el, man har brug for, men man vil stadig kunne mærke det på elregningen, at der er mange penge at spare ved hjælp af solcellerne og deres vidunderlige egenskaber.

Derfor er det ikke kun private, der i dag benytter sig af solceller som energikilde til deres bolig. Mange virksomheder og endda også offentlige instanser forsøger at investere i solceller, når det er muligt, fordi solceller er billigere end at få el gennem et el-anlæg.

Prisen på solceller

Som sagt er solceller en forholdsvis dyr investering, men selvom de er forholdsvis dyre at investere i og anlægge, så tjener de sig ind i løbet af nogle år. Netop derfor er solceller billige på lang sigt, og man vil altså spare gevaldigt på sin elregning, hvis man benytter solens energi i stedet for energi fra et el-anlæg. Det mest optimale ville selvfølgelig være, at man byttede al elektrisk energi ud med energi fra solceller, men da solceller som sagt er rimeligt dyre til at begynde med, vælger mange også bare at supplere deres elforbrug med energi fra solceller. Uanset om man benytter solceller som den eneste kilde til energi eller man blot benytter dem som supplement, så er der store pengebesparelser at hente på lang sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *