Slut med trævler med en overlocker!

Sidder du i Århus eller Østjylland og trænger til en ny hobby? Så kunne det være at syning eller generelt håndarbejde ville være noget for dig. Dette er nemlig en hobby, hvor man kan få lov til at være kreativ, være sin helt egen designer og gøre brug af sine hænder. Dette er både en sjov og udfordrende hobby, men det er ligeledes en meget praktisk hobby, da man ved øvelse af denne hobby kan reparere eller omlægge sit gamle tøj, samt billigt kunne fremstille sig nye klæder, som er helt unikt og hjemmelavet. Men hvis man vil starte på en kreativ hobby som denne, så er er det blandt andet vigtigt at man får fat i en symaskine, men ligeledes også en overlocker. Mange ejer ikke en overlocker, hvilket ofte medfører, at det tøj eller andet tekstil, som man fremstiller man trævle op i enderne, da man ikke har brugt en god og effektiv overlocker. Så du bør investere i en overlocker, hvis du vil udholde dig i denne kreative og populære hobby, da det er en investering, som du ikke vil fortryde!

En overlocker? Er en normal symaskine ikke nok?

symaskineDer er nogle hjem, som har en symaskine på arbejdsværelset eller på loftet, og hvis man bliver bidt af den kreative hobby, som syning er, så kan selv den ældste symaskine bruges. Det kan dog være at oldemors symaskine efterhånden skal udskiftes, men dette er langt fra sikker, da mange symaskiner fås i fantastisk god kvalitet. Men mange som er nybegyndere inden for faget syning gør sig en meget typisk fejl, når de begynder på deres mange kreative projekter. Der er nemlig mange, som tror, at man ikke behøver en overlocker, hvis bare man har en symaskine – og dette er bestemtikke sandt! Der er nemlig stor forskel på overlocker og symaskine. En symaskine kan have mange forskellige former for sting, og bruges hovedsageligt til at sy tekstiller sammen eller danne mønstre. En overlocker er en form for symaskine, som gør det praktiske arbejde inden man begynder at sy sine tekstildele sammen. En overlocker sørger for, at stoffet, som eksempelvis kunne blive til en smart kjole, ikke trævler op i tekstilets ender, hvilket medfører, at en overlocker er meget vigtigt, da ens arbejde kan være spildt, hvis tekstilet, som eksempelvis er blevet brugt til en smart kjole flænser op.

Forskellige typer af overlocker?

Der findes mange forskellige typer af overlocker, som alle kan have forskellige antal af tråde alt efter, hvilket materiale, som man arbejder med. Hvis man vil arbejde med tekstiler såsom cowboystof, så skal man have en stærk og effektiv overlocker med flere tråde, hvor en overlocker til normal brug i mere almene tekstiler ikke behøver have mere end fire tråde. Så alt efter, hvilke projekter du vil kaste dig ud i, så kan det være forskellige overlocker, som man skal investere i – dog vil en almindelig overlocker i langt de fleste tilfælde være optimalt til eget forbrug.

Så hvis du bor i Østjylland eller Århus og vil afprøve syning, så køb en overlocker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *