Slips er et formelt stykke beklædning

Der er ingen tvivl om, at det er de færreste, der ser på slips som et casual stykke beklædning. Det er nemlig også de færreste mænd, der hver dag står op, tager et jakkesæt på, binder et slips om halsen og derefter tager afsted på arbejde. Før i tiden var det langt mere almindeligt, at man skulle komme formelt klædt på arbejde og i denne forbindelse var der faktisk rigtig mange mænd, der hver morgen skulle binde et slips om halsen, for ikke at blive set ned på eller få skældud af chefen. I dag er det hovedsageligt i den finansielle sektor og i de højere hierarkier, at det er påkrævet at tage et slips om halsen, når man møder op på arbejde. Alt dette er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan binde et slips om halsen hver morgen – ganske enkelt bare fordi du har lyst, for det viser bare at du villig i dig selv og ikke er bange for at komme overdressed på arbejde.

Slips? Hører det ikke kun til jakkesæt og smoking?

Der er også mange, der altid har set på slips som noget, man kun har på, når man skal have et fint jakkesæt på eller en endnu finere smoking. Det behøver man dog overhovedet ikke, for man kan sagtens nøjes med at tage en skjorte på og et par fine bukser, hvis der er tale om en mindre formel begivenhed. Det kunne eksempelvis være, at du skal afsted med dine tætteste kammerater og i har aftalt, at I skal være formelt påklædt, for I har flottet jer og bestilt et bord på det lokale diskotek med dyrt vodka og store champagneflasker. I sådan en sammenhæng er det naturligvis mest hensigtsmæssigt at troppe op i et jakkesæt med et slips om halsen, men hvis der bare er tale om en ganske almindelig tur i byen med drengene, så kan en skjorte og et flot slips sagtens gøre det. I dag er det nemlig slet ikke så normalt, at have slips på som det var før i tiden, så du vil hurtigt komme til at skille dig ud fra mængden ved at binde et lækkert slips om halsen.

Er der forskel på slips?

Der er stor forskel på slips. Det betyder, at der er stor forskel på den måde, som slips bliver produceret og på den måde de ser ud. Du kan både få bredde og smalle slips, du kan få slips i alle mulige farver og du kan sågar få strikkede slips, hvis du rigtig gerne vil skille dig ud fra mængden på byturen. Et strikket slips går dog nok ikke helt til bestyrelsesmødet eller den månedlige opsummeringsaftale med chefen – et sådant slips er bedre til en bytur, hvorimod du til mere formelle begivenheder naturligvis også skal vælge slips efter dét. Mangler du flere slips til garderoben, så sving forbi Slipsefyr.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af slips – og til landets klart bedste priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *