Pas på dine fjerbolde

Jeg har spillet badminton i efterhånden 50 år og er de seneste år blevet mere og mere obs på hvordan jeg får fjerboldene til at holde længere. Det er jo ingen hemmelighed at det er boldene der får det til at være lidt dyrt at gå til badminton. Især for os ”super” motionister kan det hurtigt løbe op. Det kan det både hvis vi får en for billig eller en for dyr fjerbold at spille med. Det er bedst at finde balancen mellem holdbarhed og pris og så er det især vigtigt at behandle fjerboldene ordentligt.

Fugt

De store klubber i Danmark og udlandet bruger et fugtskab til at få boldene til at holde længere. Sådan et skab koster op imod 10.000 kroner og er derfor en stor investering. Det siges dog at et sådan skab kan reducere forbruget af bolde med op til 50%. Hvilket jo er en del i forhold til at nogle klubber bruger over 100.000 kr på bolde pr sæson. I disse tilfælde er skabet jo tjent hjem efter et par måneder. Man kan faktisk som almindelig motionist opnå samme resultat med sine egne fjerbolde, det kræver blot en smule arbejde og lidt tålmodighed.

Som nævnt før så er det fugten der får fjerboldene til at holde længere. Når en fjer er fugtig skal der mere til før den knækker og det er den fugt som vi skal have tilført. Dette kan gøres på mange forskellige måder. Den jeg selv ruger og som jeg har indtryk af er den mest brugte til at fugte fjerbolde er en damp metode. Denne metode går ud på at du tager låget af begge ender af røret med bolde og holder enden over en gryde med kogende vand, først den ene ende indtil der kommer damp ud foroven. Derefter vender du røret om og giver det damp indtil der kommer damp ud af den enden ende. Efter dampningen skal boldene have lov til at stå i 10-14 dage, så fugten kan trække ind i fejrene. Det er vigtigt de ikke står et sted hvor det er for varmt, da det kan få fugten og naturmaterialerne i fjerbolde til at danne mug. Så stil dem i et skab eller lig dem i køleskabet, så er du sikker på der ikke kommer mug på dem. Når du så har brugt en bolde fra røret er det vigtigt at sætte proppen på røret igen, så fugten ikke står og fordamper imens i spiller.

Link

Jeg handler selv mine fjerbolde på sport-net.dk. De har fri fragt og leverer dagen efter bestilling, find dem på dette link: Fjerbolde – Sport-net.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *