Ny mobiltelefon – med eller uden abonnement

Skal du have dig en ny mobiltelefon? Så kan det være en fordel men også en ulempe at købe den uden et abonnement, læs her hvorfor.

Hvis du skal købe en ny mobiltelefon, men du ikke rigtig kan finde ud af hvilken du skal købe, og om den skal være med eller uden abonnement, så er der hjælp at hente.

Fordelen som kan være, ved at købe sin mobiltelefon med et mobilabonnement er, at den ofte bliver en smugle billigere. Grunden til at den vil blive lidt billigere er, at mobilselskaberne gerne vil trække nye kunder til, og hvis de kan gøre det på denne måde, så er det jo en fordel. Derudover så vil mobilabonnementet der er knyttet til telefonen ofte fordelagtig.

Udover ovenstående, så sker det også nogle gange, at når du køber din mobil med et nyt mobilabonnement fra netop den udbyder der tilbyder telefonen, vil de tilbyde dig bedre service, end hvis du købte den fra en anden. Teleselskaberne vil gerne beholde dig som kunde hos dem, også på længere sigt. Derfor er servicen ekstra god i starten. I dag er det sådan, at de fleste selskaber ikke har det man kalder en bindingsperiode, og du kan derfor hurtigt skifte selskab hvis du føler for det. Dog hvis du har købt telefonen på afbetaling vil der være nogle begrænsninger.

Ulemperne ved at købe mobiltelefon med abonnement er, at det måske ikke fungere helt som det plejer. Det kan være at dit netværk bliver svækket hos den nye udbyder, eller at servicen måske alligevel er blevet dårligere.

Hvis du alligevel er på jagt efter den billigste med et abonnement, da det ofte gør det nye køb billigere, kan du gøre noget lidt fejt, men ikke imod reglerne. I dag er det nemlig sådan at de fleste teleselskaber ikke har krav på at binde dig til deres firma i længere end seks måneder, og de fleste gør slet ikke det, da det på en måde er dårlig service. I Danmark er det kun TDC som har en seks måneders binding. Derfor kan du vælge at købe telefonen med abonnement, og efter en måned skifte tilbage til dit gamle teleselskab.

Du kan også vælge at købe telefonen uden binding og slippe for alt besværet, men den er dog ofte lidt billigere med et mobilabonnement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *