Markiser og solafskærmning

Solafskærmning er et vigtigt tema i mange forskellige sammenhænge, og derfor er der blevet udviklet en lang række at forskellige typer af løsninger. Markiser er en af dem. Med markiser er der tale om en solafskærmning, der er opsat udefra modsat eksempelvis gardiner og persienner, der anvendes indefra. En markise er en solskærm i lærred eller kunststof, der placeres over eksempelvis et vindue. På den måde skærmes der for solens skarpe stråler, som kan være meget generende. Markiser kan fås i mange forskellige farver og prisklasser. Vælg en i ordentlig kvalitet, da de skal kunne modstå vind og vejr. Det er desuden også muligt at købe markiser med motor, hvilket betyder, at markisen let kan kontrolleres. Dog koster disse næsten altid mere end en, der styres manuelt.

Lyst rum med markiser

sort markiseSelvom der bruges markiser til solafskærmning, vil rummet stadig blive oplyst. Endda på en behagelig måde. Det er en af de store fordele ved at benytte markiser. Selvom de fungerer ved at skærme for det direkte sollys, lyses rummet op af reflekterende lys. Det betyder, at rummet bliver lyst op, uden at folk bliver blændede eller at lyset generer rummets skærme. Modsat eksempelvis gardiner vil udsynet fra rummet stadig være intakt, når der anvendes markiser til solafskærmning. Det sikrer et godt indeklima og hjælper på arbejdsmoralen, hvilket er en stor fordel på eksempelvis et kontor.

Søg skygge

Er varmen for meget og solen for skarp, kan en markise over terrassen give velfortjent skygge. Med markiser og terrasser og altaner kan de udendørs områder udnyttes i større grad end normalt, da man både kan skærme sig fra solen og regnen. Samtidigt slipper man for de til tider kluntede parasoller, der fylder meget.

Sparer penge på energiregningerne

Der er mange penge at spare ved at lave effektiv solafskærmning. Med markiser behøves lamperne ikke være tændt i dagligdagen, hvilket sparer el. At varme et rum op koster penge, men få ved, at det er meget dyrere at køle det ned. Når sommeren er over os, oplever mange, at deres rum får en ukomfortabel temperatur, der ikke er til at holde til. Det påvirker både humøret og arbejdsindsatsen. Udendørs solafskærmning som markiser er blandt de bedste metoder til at holde temperaturen i rummet afkølet. En markise er dog dyrere end eksempelvis en persienne, men den temperaturvedligeholdende effekt er meget større.

Sådan reduceres energiforbruget

Effektiv solafskærmning kan spare virksomheder op til 10 % af energiforbruget. Dvs. at der er rigtigt mange penge at hente ved at bruge eksempelvis markiser. Den bedste løsning fås ved at vælge en løsning, der kører automatisk – nærmere bestemt en løsning der kan reguleres ved forskellige temperature. Denne løsning hedder dynamisk isolering, og det fungerer ved at de udvendige solafskærmning automatisk styres, således temperaturen afkøles om sommeren, mens solens varme udnyttes om vinteren. Det hele styres fra en kontakt, og på den måde er man altid sikret det bedste indeklima.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *