Mangler du hjemmesko til vinteren?

frost på vinduetVinteren er på trapperne og kulden er så småt begyndt at melde sig i de danske hjem. Det er nu der findes diverse hjemmesko og slippers frem til de kolde tæer, nogen danskere skruer op for varmen men andre sparer pengene og hopper i et par komfortable hjemmesko til de små kolde tæer. Men kan man få et par danske hjemmesko nu til dags?

De danske hjemmesko fra Glerups

I Danmark har vi et af de mere succesfulde hjemmeskos-foretagende. Glerups er fra Aars, omkring Limfjorden i Nordjylland, og her produceres der hjemmesko. Det er 100 procent danske varer der kommer ud fra foretagendet i Nordjylland – dog er fårene fra Gotland. Det hele startede i 1993 da Nanny Glerup ved et tilfælde ville strikke sig et par hjemmesko af ulden fra gårdens helt egne gotlandske pelsfår. Efter nogen tid med hjemmesko som gaver til venner, bekendte og familie blev Glerup-ægteparret enige om at starte en mindre virksomhed.  Til at starte med blev der produceret 2 om dagen i det lille værksted, det skulle der laves om på da efterspørgslen begyndte at stige gevaldigt. Der er gennem årene blevet præsenteret og udviklet mange måder og teknikker hvorpå man kunne producerer flere hjemmesko – mange er blevet kasseret, men nogen gik igennem og tillod Glerups at vokse, og sælge sko til store dele af Europa.

I Danmark kan du online købe hjemmeskoen fra Gleerups her.

Hjemmesko af grøn filt?

De sko der bliver produceret af Glerups er lavet i en bæredygtig produktion så alle kunder kan købe produktet med god samvittighed. Alt pels er købt inden for EU’s grænser og er blevet behandlet med de mest skønsomme metoder, ingen ulovlige og skadelige kemikalier har været i kontakt med Glerups pelse. Der arbejdes desuden kun mekanisk, for at udelukke kemikalier så meget så muligt fra produktionen.

Der er udover bæredygtighed fokus på at det er filt der arbejdes med – og at Glerups er blandt de bedste i verden til at arbejde med filt. Der bruges desuden meget energi på at hjælpe rundt omkring i det lokale samfund. Der er flere sponsorater og støtteprojekter der bæres af ulden fra Aars. Som så mange andre større danske virksomheder er Glerups dybt involveret i det lokale liv i Aars og omegn – som Lego er i Billund. Udover de mange penge der ligges i kassen er der ofte meget der kan gøres, der intet har med kommune eller stat at gøre. Der er selvfølgelig også stort fokus på resten af verden, deriblandt Røde Kors som Glerups støtter.

Skal jeg have hjemmesko?

Fryser du om fødderne? Er du meget involveret i miljøets velvære – men vil alligevel have kvalitets produkter? Er du glad for en meget lav varmeregning? Eller er du bare glad for lækkert fodtøj? Så kan du få et par pur jyske hjemmesko hos Glerup, lavet lige nord for vores alle sammens Limfjord. De varmer om tæerne og det varmer i SOS børnebyerne at købe et par lækre hjemmesko hos Glerup. Hvis det ikke er nok at have varme fødder, så varmer det også andre steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *