En krybekælder giver hjemmet et ekstra hemmeligt rum

Hvis du er ved at bygge om eller vil bygge hus fra ny, skal du kraftigt overveje at lade en krybekælder blive en del af kælderen. Det er et rum, som mange vil se som mindre vigtigt, men de muligheder det giver dig, er faktisk større end du lige skulle tro. Det er nemlig det man kan kalde et hemmeligt rum, som af gæster ikke eksisterer, men samtidig er noget af det, som du kan gemme ting væk, du ikke lige bruger hverdag. Selvom det er småt, er det super smart, og det betyder mere.

Brug en krybekælder til drikkevarer

krybekælderNår der i Hvidovre skal holdes fest eller bare en hyggelig sammenkomst, så vil kolde drikkevarer selvfølgelig være en vigtig del af det hele. Men ligesom meget andet, som det kræver man har i store mængder, så fylder kolde drikkevarer, og derfor vælger mange at bruge deres krybekælder til at opbevare deres drikkevarer i. Først og fremmest er en krybekælder typisk placeret et sted i huset, hvor der er dejlig køligt. Der er sjældent lige så koldt, som man vil opleve der er i et køleskab, men temperaturen er betydelig lavere end resten af huset. Det åbner muligheden for at forkøle sine drikkevarer, og på den måde gør ens krybekælder andet, end blot at holde styr på det hele, den køler også. Derudover har det også sin charme, at man kan kravle ind imellem støvet og finde sine drikkevarer frem. Det sætter mange i Hvidovre pris på. Selvom rødvin typisk skal være i varmere områder, er det også smukt at trække en gammel vinflaske ud af sin krybekælder, fordi det formentlig er det tætteste man kommer på at have en klassisk vinkælder. Fordi det er en krybekælder er den heller ikke så stor, at du ikke hurtigt lige kan krybe ind og hente det du mangler.

Placer din krybekælder strategisk, hvis du bygger nyt

Det gode ved at bygge et nyt hus er, at man kan designe det hele selv. Derfor skal man tage en snak omkring at placere en krybekælder strategisk, så den kan bruges mest muligt. En krybekælder giver nemlig kun mening, hvis den er forholdsvis let at komme til. Den vil selvfølgelig aldrig være noget, som du lige åbner op fra stuen, men når det så er sagt, skal du heller ikke lede for længe efter den. Selvom København rummer på mange allerede byggede bygninger, bygges der stadig nyt. Mange af dem vælger at placere deres krybekælder i nærheden af deres havedør, så de lige hurtigt kan liste ud og krybe der ind. Det er dog vigtigt den ikke ligger i direkte sollys, da det vil påvirke den temperatur, som man typisk vil ønske sig i en krybekælder. Har man planlagt en kælder i lejligheden, ville man eventuelt kunne bygge den ind sammen med, så det hele hænger sammen, og ens krybekælder dermed kan tilgås både fra neden og fra oven. Og så skal man selvfølgelig huske, at selvom det hedder en krybekælder, kan man selv være med til at bestemme højden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *