Køb frisk fisk hos en fiskehandler

Vi hører ofte, at det er vigtigt at spise nok fisk. Men det er langt fra alle husstande, der sørger for at få fisk to gange om ugen, som sundhedsstyrelsen anbefaler. Dette kan der være mange grunde til. Mange siger, at de ikke kan lide fisk. Dette kan være en af grundene til at folk ikke spiser nok fisk. Grunden til at mange ikke kan lide fisk, er at de kun har fået serveret fisk, der ikke har været frisk. Fisk er nemlig bedst, når det er frisk. Den travle familie køber sandsynligvis deres fisk i supermarkedet, fordi der ikke er tid til at skulle forbi en fiskehandler også. Problemet er bare, at fisken i supermarkedet ikke er frisk. Fra det tidspunkt fisken fanges på, til den faktisk bliver solgt og ender i kundens køleskab, kan der nemt gå mere end en uge. Hvis man vil være sikret frisk fisk, skal man gå til sin lokale fiskehandler.

Supermarked kontra fiskehandler

fiskFisk, der bliver leveret til supermarkeder i hele landet, kan ofte have haft en lang transport tid bag sig. Dette betyder at det kan være svært at få helt frisk fisk fra køledisken i supermarkedet. Mange supermarkeder køber fisk fra mange andre steder end Danmark, hvilket betyder at transporttiden kan være lang. Fra det tidspunkt fisken bliver hevet op af vandet, til det lander i supermarkedet, kan der gå flere dage. Når en fiskekutter drager af sted for at fange fisk, kan der nemt gå en dag inden kutteren er tilbage igen. Herefter skal fiskene gøres klar til supermarkedet, hvilket også nemt kan tage en dag. Herefter skal fisken transporteres ud til supermarkederne. Dette resulterer i, at forbrugeren i sidste ende ikke får frisk fisk. Hvis man vil være garanteret frisk fisk, skal man gå til sin lokale fiskehandler.

Frisk fisk året rundt fra fiskehandleren

Fiskehandlere får deres fisk direkte fra fiskeren på særlige markeder. Afhængig af hvilket marked der er tale om, bliver der afholdt auktioner mange gange om ugen. Her kommer fiskerne med deres friske fangst, som fiskehandlerne køber direkte og tager med hjem i deres butik. Der er altså ikke en masse mellemtrin inden fisken er klar til forbrugeren. Hos en fiskehandler kan du desuden kun købe fisk, der er i sæson. I supermarkedet kan du købe laks hele året rundt fordi man bare kan få dem langvejs fra, hvis de ikke er i sæson herhjemme. Dette betyder at fisken ikke er frisk.

Ved fiskehandleren kan du kun købe det der er i sæson, fordi de ikke får deres fisk langvejs fra. Når du handler hos fiskehandleren køber du fisk, der er fanget i de danske farvande eller i nærheden af Danmark. Dette betyder både at du får frisk fisk, men også at du kan spare penge. De billigste fisk er nemlig dem, som er i sæson. I supermarkedet kan du f.eks. købe torsk hele året rundt, men den er egentlig kun i sæson her i Danmark fra september til april.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *