Hvilket brændstof skal du vælge når du køber ny bil?

Det har længe været en diskussion, hvornår man skal vælge en bestemt type brændstof. Nogle fastholder at dieselbilerne er mere økonomiske og nemmere at køre, mens andre holder fast i benzinbilerne, da de som udgangspunkt er billigere, og ofte sjovere at køre. Men hvad afgør helt præcist, hvilket brændstof som passer til dig?

Det vil altid være op til den enkelte, hvilken type bil man søger. Nogle vil have en familiebil, med plads til 7 på bagsædet, og tænker derfor mest på rummelighed, pris og komfort. Andre skal måske have en bil til at pendle med. Her er det vigtigt, at den har en ordentlig brændstoføkonomi, og måske samtidig, at den kører godt. For at udpensle, hvad der skiller dieselbilerne fra benzinbilerne, laver vi en opsætning af fordele:

Benzinens fordele:

 • Bilerne er ofte billigere i forhold til dieselbilerne
  Når man ser på modellerne er der ofte flere tusinde kroners forskel fra diesel til benzin. Dette skyldes at motoren i en dieselbil kræver mere end en standart motor i benzinbilerne.
 • Motoren kan nemt klare både korte og lange ture
  Benzinbiler har intet problem med at skulle køre korte ture, eller lange ture. Begge ting nedslider naturligvis bilen, som alt andet brug, men man kan sagtens tage bilen til den lokale købmand efter basser om søndagen uden, at det har noget effekt. En dieselbil har problemer da den helst skal varmes op. Derfor passer den bedst til kørsel over 30 km, hvilket naturligvis er en ret stor afstand.
 • Anses af nogle som sjovere at køre
  Der kan være forskellige grunde til dette. Nogen mennesker ser den længere gearing i benzinbilerne, som en af hoverårsagerne til at de synes den er sjovere. Andre mener at lyden er mere unik for benzinbilerne. Det er dog i sidste ende en smagssag, hvor der dog oftest tales for benzinbilerne.
 • Prisudjævning af diesel og benzin i fremtiden
  I 2015-2016 vil der ske en stigning i afgiften på diesel. Det vil betyde at de to priser vil kommet tættere på hinanden, men dieselen vil stadig være en anelse billigere.

Dieselens fordele:

 • Billigere brændstof
  Dieselens priser på landets tankstationer er generelt lidt over 1 krone billigere end alternativet i benzinen.
 • Falder mindre i værdi
  Undersøgelser har vist at gensalgsværdien ofte er højere i forhold til alder, km og så videre.
 • Bedre brændstofsøkonomi
  Dieselbilerne kører længere på literen generelt og udleder samtidig mindre CO2, hvilket naturligvis taler for diesel til længere ture, mens benzinens motor egner sig bedre til små ture.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *