Hvad er en savlesmæk?

Savlesmække kan være yderst smarte og effektive at have, hvis man er forældre til et lille barn.

Der findes rigtig mange forskellige savlesmække på det danske marked. De findes i mange forskellige farver, mønstre og motiver. Nogen savlesmække har velcrolukning, og nogen skal lukkes med en knap, og så findes der savlesmække i mange forskellige priser.

Der findes også savlesmække i forskelligt materiale. Nogen er lavet af bomuld, nogen er lavet af polyester, nogen er lavet af viskose, og andre er lavet af noget helt fjerde. Er du til økologiske ting, er der også økologiske savlesmække at finde på det danske marked.

Nogen steder kan savlesmække købes i pakker. Eksempelvis en pakke med tre savlesmække i. Det kan man med fordel vælge at købe, fordi det er smart at have nogle at skifte imellem, når en brugt savlesmæk skal vaskes.

Det skulle altså ikke være et problem at finde en savlesmæk.

Små børn savler

Mange små børn savler, og der er mange forskellige grunde til, hvordan problemet opstår. Nogen børn savler, fordi de bruger meget sut, nogen børn savler, hvis de i en periode har ondt i halsen eller måske lider af halsbetændelse, nogen børn savler, fordi de er ved at få tænder, og hos andre kan savl opstå af andre årsager. Savl kan altså opstå af forskellige grunde.

Det er meget individuelt, hvor længe børn savler. Nogen kan stoppe med at bruge savlesmækken ved 1-2 års alderen, mens andre stadig ikke har sluppet den ved 5 års alderen. Man kan altså ikke forvente, at ens barn er færdig med at bruge savlesmækken, når barnet når 2 års alderen, og omvendt kan man heller ikke blive overrasket over, at ens barn ikke behøver den ved 2 års alderen.

Undgå vådt tøj og sygdomme

Faktum er, at mange små børn savler, og det kan være et stort problem af flere årsager. Det giver jo sig selv, at børns tøj bliver vådt, hvis børnene savler ned på det, og det kan være utrolig ubehageligt. Der er ingen mennesker, der synes, det hverken er lækkert eller rart at gå rundt med vådt tøj.

Et andet problem er, at det ikke er sundt at gå rundt med det våde tøj. Især om vinteren kan det være et problem i forhold til sygdomme. Går man rundt med vådt tøj, er det lettere at blive forkølet eller få ondt i halsen.

Det kan altså være en rigtig god ide at anvende savlesmække, så længe barnet savler meget, sådan de overstående problemer ikke opstår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *