Hvad er en psykoterapeut og hvordan finder du den rigtige?

En parterapeut er – kort sagt – en behandler, der udøver psykoterapi – præcis som navnet også antyder. Du skal dog være opmærksom på, at der en ubeskyttet titel her i Danmark og det betyder, at det ikke kræver nogen bestemt uddannelsesmæssig baggrund for, at kunne kalde sig selv for psykoterapeut. Det betyder også, at det ofte kan være vanskeligt at finde frem til en kvalificeret og professionel psykoterapeut, der sætter en særlig dyd i, at gøre sit arbejde på bedst mulig vis. Det er dog modsat i mange andre lande (bl.a. Norge, Sverige, Tyskland og Holland), at kalde sig selv for psykoterapeut, medmindre man har en bestemt uddannelse, der giver dig retten til at bære titlen som psykoterapeut, og der har også tidligere været tale om, at psykoterapeut skal tilføjes til listen over beskyttede titler.

Specialist i psykoterapi

Der er desuden også mange psykologer, der vælger at blive specialister i psykoterapi. Det betyder, at de gennem et bestemt efteruddannelsesforløb som godkendes i Dansk Psykolog Forening har mulighed for at erhverve sig titlen som specialist i psykoterapi. Det skal dog understreges, at psykologer også har mulighed for at udøve psykoterapi uden at have denne titel, og at den danske psykologuddannelse indeholder ingen praktisk undervisning i psykoterapi. Derfor er det bedst at vælge en psykolog, der har efteruddannet sig som specialist i psykoterapi, hvis du gerne vil have det mest optimale resultat ud af din psykoterapi.

Hvordan finder jeg en psykoterapeut?

Lad os antage, at du er bosat i Odense og er på jagt efter en psykoterapeut Odense. Der er visse ting, som du bør have særligt fokus på, hvis du gerne vil være helt sikker på, at du får fat i en dygtig og professionel psykoterapeut Odense, som rent faktisk har en uddannelsesmæssig baggrund at trække på, så der ikke er tale om lutter selvlærthed. Det skal ikke betyde, at en psykoterapeut Odense, der er selvlært ikke kan være dygtig, for hvis vedkommende er selvlært, så er der en god chance for, at han eller hun rent faktisk bygger på en masse erfaring indenfor psykoterapi, og det kan være mindst lige så godt som, at have uddannet sig indenfor feltet. Det munder så ud i, at der er særligt to områder, som du skal have fokus på, når du sætter dig foran computeren og sætter jagten i gang efter en psykoterapeut Odense. Først og fremmest, så skal vedkommende meget gerne have en eller anden form for uddannelsesmæssig baggrund indenfor feltet, da det uden tvivl er den bedste sikkerhed for et kvalitativt terapiforløb. Ydermere, så bør du også sørge for at vælge en terapeut eller en virksomhed, der har mange års erfaring med psykoterapi. Hvis du sørger for at opfylde disse to krav, så er det nemt at finde en dygtig psykoterapeut Odense, men det skal dog også hurtigt indskydes, at et godt sted at starte er hos Kropsterapi.com, der er specialister i psykoterapi og opfylder begge førnævnte krav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *