Alle har brug for hegn

På et eller andet tidspunkt i enhver persons liv, har de brug for hegn. Det er i sig selv en meget simpel ting, men utrolig brugbar. Man kan lave kreative ting og kunst med det, men det kan også bruges ude i det fri. Hvis du eksempelvis holder heste eller andre landsbrugsdyr, så er havehegn uundværligt. Det samme gælder dog også, hvis du mere er til kæledyr. En hund er kun sjov i haven, hvis den ikke løber væk. Derfor er havehegn et must have i alle familier og hjem.

Hegn er forskelligt afhængig af brugen

gedSom sagt før kan det bruges til alverdens ting. Hvis det skal bruges til en fold ti dyr, er det oftest lavet af pæle i jorden, der forbindes med tråd, som kan holde stød. Men en anden måde man også kan bruge hegn til hest er eksempelvis på en udendørs ridebane. Det er oftest hvid hegn man ser rundt i kanten. Det er lavet på en helt anden måde. Det består udelukkende af træ, og der er altså ingen tråd indblandet. Dette produkt kan også bruges som havehegn til hunde. I dette tilfælde er det så en helt tredje opbyggelse. Det består udelukkende af tråd, men der er oftest ikke stød i. Det er tråd, som sidder sammen og former kvadrater, dog hvis det er beregnet til høns, kaldes det også hønsehegn. Et slags net, som har fem til seks kantede huller. Der findes altså trolig mange former for dette produkt, og det er vigtigt at du sætter dig ind i hvad du skal bruge de til, inden du gør dit køb. Anvendelsen har meget af sige i forhold til hvilket produkt du skal have.

Vær din egen ”gør-det-selv-mand” med havehegn

En anden grund til du skal gennemtænke anvendelsen inden køb er opsætningen. Du kan selvfølgelig godt være din egen gør-det-selv-mand, men nogle former for havehegn er langt mere omfattende at sætte op end andre. Hvis det derfor drejer sig om em fold, som skal indhegnes, kan det være en god idé at alliere sig med et par ekstra hænder. Det er et omfattende arbejde, og det er altid sjovere, når man er flere om tingene. Hvis det derimod blot er haven som skal indhegnes, kan du nok selv klare det. Det er dig, som bedst kender dine muligheder og begrænsninger, og derved også dig som skal tage stilling til alt det her. Det kan virke omfattende, men det er en fantastisk følelse du står tilbage med når hegnet er oppe og du er færdig. Så en lille kogebog til et hegnprojekt kunne lyde. Først skal du beslutte dig hvad dit projekt går ud på, omfanget og anvendelsen. Dernæst skal du finde det bedste materiale, som retter sig godt til dit projekt. Inden opsætningen skal du så have fundet ud af om du selv vil stå med det, eller om gutterne skal over og give en hånd med til dit projekt. En god løn til vennerne er altså blot en kold øl.

Mangler du et hegn? Så se denne hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *