Gør dit oliefyr klart til vinteren

Vinteren er en dyr tid for alle brugere af fyringsolie, men det behøver den faktisk ikke at være. I 2013 blev der sat en prisrekord på grund en lille stigning i afgiften for olie, sammen med høje olie priser og en meget hård og lang vinter. Alt sammen har gjort, at det pludseligt mindre attraktivt at være oliefyrs-ejer, men det behøver ikke at være tilfældet. De nye afgifter fra 2013 har gjort det 510 kroner dyrere pr. 1000 liter olie man køber.

Det betyder at det vil være 1020 kroner dyrere for den gennemsnitlige dansker årligt, men det regnskab kan man hurtigt få vendt på hovedet. Siden 2013 er prisen på olie faldet til et uforudset lavt niveau, som pludselig gør oliefyret meget attraktivt igen, dog bør man investere i en nyere model. De fleste mennesker, som skifter fyret ud for et mere ”miljørigtigt” alternativ, glemmer tit at kigge på beregningerne. CO2 resultatet af at købe et nyt oliefyr og vedligeholde det, er ofte en billig og faktisk også i nogle tilfælde, en miljørigtig løsning. Fyringsolie udleder naturligvis stadig CO2, men installationen og produktionen er ofte meget nem at sætte op, hvis der tidligere har været anvendt et fyr, og det vil kræve meget lidt arbejde. Det betyder også at CO2 regnskabet på den måde bliver minimeret i forhold til fjernvarme fx, som kan være meget ineffektivt på grund af den store afstand, som gør det vanskeligt at forhindre en høj spildprocent.

Selvom man netop har købt et nyt oliefyr sidste år, kan det være en god ide at få det gjort klar til vinteren. Et servicetjek, med en hurtig rengøring kan spare helt op til 15 % af vinterens forbrug. Det er derfor meget vigtigt, at man en gang årligt får tjekket sit oliefyr, så man er sikker på at få så meget ud af det som muligt. Dernæst bør man sætte sig ind i, hvilken fyringsolie man bruger. Står tanken udendørs er det nødvendigt, at olien er frostsikret, for selvom temperaturerne i Danmark sjældent bevæger sig langt under frysepunktet, er det stadig en trist situation at stå i, når systemet går i stå. Fyringsolie minder kemisk om dieselolie, og alle der har haft en dieselbil ved, at det ofte kræver lidt tid at få motoren rigtigt i gang hvis det har været meget koldt. Derfor skal man selvfølgelig forberede sig på en ny vinter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *