Godt håndværk er in

Tendensen er tydelig og ses meget klart i den måde vi vælger at bo og indrette og på. Det gode håndværk og de gamle traditioner for renovering, frem for bare at kassere og sætte nyt ind, er blevet moderne igen. Gamle vinduer, møbler og alt i ægte materialer ordnes igen, så vidt muligt.

Nogle mener, at gamle ting har mere sjæl, men der er ingen tvivl om, at de blev lavet bedre og af renere materialer i gamle dage, – uanset og det er et vindue, et møbel eller andet. Når man restaurerer og bevarer, så handler det i høj grad om respekt for miljø, historie og traditioner.  Her brydes aktivt med den tidligere herskende ”køb og smid væk” mentalitet, – genbrug og genbyg fordrer at man træffer bevidste valg og er villig til at gå hele vejen.

Ældre boliger er blevet virkelig populære og mange af disse ældre huse udstråler præcis den livsstil, som mange drømmer om at have. At bo i en historisk og renoveringskrævende bygning, signalerer at man har god tid, lever autentisk og har praktiske evner, – eller kort og godt: At man har overskud.

En tømrer fra Århus genbruger byggeaffald

renovationLars er tømrer i Århus og via arbejdet, blev han rigtig træt af, at alt blev smidt ud og skiftet til nyt. Det er bekosteligt, at få en tømrer i Århus til at renovere en masse gamle vinduer med forsatsruder og løsningen for flertallet, der ikke selv vil i gang med projektet, er at få et tømrerfirma til at udskifte det hele. De mange ture på genbrugspladsen med gamle sager, fik Lars på idéen til, selv at beholde de ting, som han ikke kunne nænne at smide væk.

Lars købte et nedlagt landbrug og i laden opmagasinerer han stort og småt, der bliver i overskud fra byggepladserne, hvor han kommer. Sideløbende med sit arbejde som tømrer i Århus, går Lars og renoverer sin gamle ejendom. Det er yderst sjældent, at han må ud og købe noget, for næsten alt hvad han skal bruge, står i laden og har ikke kostet en krone. Andre menneskers affald bliver simpelthen til Sørens nye kreative, personlige og spændende hjem. Han har sin helt egen stil og der bliver kælet for hver detalje.

Renovering er et livsprojekt

Alt Lars´ fritid går med at renovere hjemmet, det er en tidskrævende hobby og man skulle nok tro det kunne blive lidt trættende, når han er tømrer til hverdag, men det gør det ikke. Lars regner det store gamle hus for sit livsprojekt og det er her han nyder at gå og eksperimentere med gamle teknikker og genbrugsmaterialer, som han næsten aldrig får lov til på jobbet. Han har fuld forståelse for, at det i høj grad handler om at spare penge, når ham og hans kolleger bliver sat til at rive ned og smide væk, i stedet for at genbruge, men Søren vil gerne slå et slag for at man måske alligevel overvejer en ekstra gang, før alt bare smides på forbrændingen.

Kilde: aage-wegener.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *