Få sikker sterilisation af dit kæledyr

Mange dyreejere ønsker at få deres dyr steriliseret, og herved kan dyret ikke forplante sig yderligere. Specielt ved tæver ses en tydelig ændring i adfærd, når operationen er foretaget. Ud over den fratagende forplantningsevne, forbygger denne handling en lang række farlige sygdomme. Vi vil jo alle det bedste for vores små venner, så det er med at fokusere på dyrets behov, og hvad der er bedst for den enkelte. Hvis operationen skal finde sted, er det vigtig at det foregår på dyreklinik, der har kompetent og sikre operatører. Dit dyr skal være i gode hænder hele vejen igennem processen, som er en stor ændring i dets videre levetid.

Forbyg sygdomme med tidlig sterilisation

glad hundHvis man ikke ønsker at hunkatten eller tæven skal kunne formere sig, er denne operation centralt. Så snart beslutning er taget, er det med at booke en tid hos dyrelægen. Hvis du i begyndelsen af dyrets levetid allerede ved, at du ikke ønsker killinger eller hvalpe, er det en god ide at foretage denne ændring så snart så muligt. Hvis tæven bliver steriliseret inden den første løbetid indtræder, kan du nedsætte risikoen for brystkræft med en betydelig mængde. Hunkatte kommer ofte i løbetid, når de er omkring 1 år gammel. Under løbetiden hører man tit en dominerede klagende lyd om natten, som kan drive mange katteejer – og naboer, til vanvid. Katten kommer først ud af løbetid, når en parring finder sted eller ved den omtalte operation. Som med tæver gælder det også her om at få foretaget denne operation så tidligt så muligt. Det kan ske, når katten kun er et halvt år gammel.

Sådan foregår sterilisation

Ved denne handling kan man give dyret en bedre livskvalitet og sørge for at hunden eller katten får en sundere liv. Før ændringen skal foretages, laves der naturligvis en grundig undersøgelse af dyrets sundhed. På den måde er dyrelægen sikker på, at dyret reagerer, som det skal under narkosen, og at det får den optimale behandling gennem hele processen. Under denne operation er dit dyr altid under fuld narkose, sådan at handlingen kan laves på den bedst mulige måde. Ved operationen skal dyrelægen gennem bughulen foretage ændringen. Her fjerner lægen de to æggestokke og livmoderen, og dyret bliver syet sammen. Efter den vellykket operation bliver dyret taget med hjem og skal tage smertestillende medicin samt have en krave. Omkring 10 dage efter denne ændring skal dyret have fjernet de pågældende sting, hvor dyrelægen samtidig kan kontrollere om alt er, som det skal være. Efter denne neutralisation af dit dyr er det vigtigt, at dyret får det rette foder. Dyrets hormonelle balance er ændret, og det kan kræve et grundigt kig på sundheden. Du skal finde det foder, som kan hjælpe med at opretholde en sund balance. På dyrehospitalet er der altid gode råd at hente ved valg af de rette fodringsprodukter. Der er ofte mulighed for at få prøver med hjem på de forskellige mærker, så du sammen med dit kæledyr kan finde den bedste variant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *