Få lavet en el-rapport i din bolig inden du sælger den

Er man boligejer så er det en rigtig god idé at få lavet en el-rapport. Det kan nemlig få betydning den dag man har tænkt sig at sælge sit hus eller lejlighed og man ikke ønsker at stå til ansvar for el-installationernes fejl efter salget af boligen.

Slip for at stå til ansvar efter salget af boligen

el testØnsker man at flytte inden for den nærmeste fremtid og har man sat sit hus til salg så skal man kunne fremlægge en el-rapport for at kunne tegne en ejerskifteforsikring. Er man i stand til at vise en tilstandsrapport, el-rapport og et ejerskifteforsikringstilbud den dag man overdrager boligen til en ny køber så bliver man fritaget fra ens 10-årige mangelansvar. Det vil sige at man ikke længere står til ansvar over for de eventuelle fejl og mangler som el-rapporten har påvist den dag man ikke længere er ejer af ejendommen. Man slipper dermed for konsekvenserne der kan følge efter hvis alt ikke er som det skal være med hensyn til boligens el-installationer. I sidste ende kan det betyde at man kommer til at spare en stor sum penge den dag man sælger sin bolig. Har man ikke fået udarbejdet en el-rapport står man stadig til ansvar for alle installationerne og man kan risikere at skulle betale mange penge for det er ikke er blevet udført korrekt eller som bare ikke følger de nuværende regler.

Få en konsulent til at gennemgå installationerne

For at få lavet en el-rapport skal man have en konsulent ud til boligen som vil gennemgå alle de el-installationer der er i huset eller lejligheden. Ud fra disse observationer vil han kunne udarbejde en el-rapport. Ved at tage stikprøver af samtlige el-installationer i boligen er det muligt at opdage fejl og mangler. Er der noget der for eksempel er blevet lavet forkert eller som er decideret ulovligt vil dette også blive opdaget hvilket kan være af stor betydning. I mange boliger der er af ældre dato er el-installationerne nemlig ikke lavet efter loven og det kan få store konsekvenser for ejerne af boligen. I dag er der mange flere regler som skal overholdes når der laves nye el-installationer i boliger og derfor ser man ikke samme problem i de nyere boliger som i dem der blev bygget før i tiden. Som regel ser man at prisen for udarbejdelsen på en el-rapport er den samme uanset boligens størrelse og hvor i landet man har ejendom henne. Man risikerer altså ikke at skulle betale mere bare fordi man bor på mange kvadratmeter i en by i Nordjylland. Det er vigtigt at man vælger et firma med mange års erfaring så de kender til de forskellige problemstillinger og så de kan rådgive og vejlede en så godt som overhovedet muligt. På den måde sikrer man også at udarbejdelsen af rapporten bliver så korrekt som muligt og at alle de fejl eller ulovligheder der er i installationen bliver klarlagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *