En brudekjole er det smukkeste på en kvinde

En brudekjole er lang, hvid, smuk, forførende og ikke mindst et billede på skønhed og renhed. En brudekjole er unik, og skal kun bruges en enkelt dag. Den dag, hvor man erklærer sin kærlighed definitivt til sin udkårne og lover vedkommende, at man vil være sammen resten af livet. Et stort og romantisk løfte, hvilket kjolen selvfølgelig også må afspejle på allerbedste vis.

brudekjolerDertil kommer så problemet – hvordan skal sådan en kjole se ud, og hvor og hvordan skaffer man dog en sådan? Et godt udgangspunkt er at sætte sig ned, eventuelt med nogle gode bekendte og bladre et katalog igennem fra en brudekjoleforhandler som f.eks. Bridefashion. Ofte har de et stort udvalg og producerer et katalog om året, med alle deres modeller, så her kan man i ro og mag sidde og tage stilling til, hvilket snit man tror er det rigtige, hvilket stof man synes er pænest og hvor mange blonder, og hvor langt et slør man ønsker sig.

Næste skridt er at prøve selve kjolen. Langt de fleste forhandlere har store showrooms, hvor de giver dig rig mulighed for at prøve alle de kjoler du vil – ofte vil de lidt større og eksklusive steder også tilbyde et lille traktement i form af et glas champagne eller lidt snacks i mens du og veninderne diskuterer jer frem til, lige netop hvilken brudekjole, der skal danne rammen om den store dag. I butikken vil der desuden altid være hjælp og hente, hvis man er i tvivl om størrelse, pasform, tilbehør eller tilpasning af størrelsen efterfølgende. Stort set alt kan lade sig gøre.

Der findes mange forskellige typer af brudekjoler, men oftest vil man se dem i gennemgående vidt stof enten af silke eller satin. Dertil kommer blondestof og tyl. Ligeledes kan der være mere eller mindre komplicerede perlebroderinger enten på dele af kjolen eller overalt. Detaljeniveauet spiller selvfølgelig ind på prisen, så jo mere detaljerede broderinger, forskellige skift af stof og et eksklusivt snit, vil nødvendigvis give en dyrere kjole. Ofte vil man kunne finde de billigste brudekjoler til omkring 2000 kr. Det er dog kun selve kjolen i en meget simpel form, så oveni skal man beregne eventuelle ekstra tilføjelser til brudekjolen, samt sko, accessoires, smykker og hvad der ellers må høre til en smuk brud.

Når man alligevel er i showroomet hos forhandleren, kan det sagtens betale sig at kigge sig lidt nøjere om. Langt de fleste forhandlere sælger også gallakjoler, konfirmationskjoler og hvad der ellers måtte høre til at beklædning vil festlige lejligheder. Her kan man altså også nemt finde en kjole til veninderne og brudepigerne, som skal være med til at fejre den store dag sammen med dig.

Skulle der efter købet af kjolen opstå problemer med at passe den, kan det sagtens betale sig at rådføre sig med enten forhandleren eller en dygtig skrædder, som kan give hjælp og vejledning til, hvordan kjolen kan tilpasses, så den igen kommer til at klæde dig optimalt på hele kroppen. Det gælder uanset om den skal lægges ind eller ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *