Dom Perignon til en særlig dag

Venter der en helt særlig dag forude? Noget, der kun sker få gange i livet, og som du virkelig ønsker at gøre til noget helt specielt? For så er en Dom Perignon champagne svaret. Hvad enten det er et livslangt ægteskab eller måske en, der færdiggør sin uddannelse, kan denne fine og eksklusive champagne gøre fejringen af dette til noget helt særligt. Dom Perignon champagne er nemlig lige niveauet over alt andet, man kan få. Champagnen fremstilles af det i forvejen anerkendte champagnehus Moët & Chandon og er en af deres ypperligste champagner. Dom PerignonDet, der gør Dom Perignon’en lige det bedre end alle andre champagner, er, at det er en såkaldt vintage vin. Dette betyder, at champagnen kun fremstilles de år, hvor vækstbetingelserne har været særligt gode, og druerne derved har en særligt god smag. Disse år bliver der kun fremstillet op mod fem millioner flasker, hvilket også er et bevis på, at denne champagne er noget helt for sig selv. Desuden er alle druerne i samme flaske fra det samme år, hvilket også adskiller den fra andre, billigere champagner. Champagnen er lavet på tre forskellige druesorter: Pinot Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, men er forskellig fra årgang til årgang. Så hvis der er en helt særlig dag, der skal fejres, er der nok ikke nogen champagner, der kan gøre det lige så godt som en rigtig Dom Perignon. Det er ikke for ingenting, at denne champagne kaldes for alle champagners forfader.

Dom Perignon’ens navnefader

Denne særlige champagnes navn er ikke tilfældigt. Den er nemlig opkaldt efter en munk, der levede i champagneområdet fra 1636-1715. Han kom fra en velstående familie, men besluttede at leve som munk i 1688. Her beskæftigede han sig med klosterets vinproduktion, hvor han eksperimenterede med at blande flere forskellige druesorter fra forskellige marker. På den måde udviklede han vinproduktionen, udviklede smarte metoder, der har gjort det muligt at fremstille den vin, vi gør i dag, samt at han formåede at fremstille sin egen vin, der var langt bedre end det, man ellers kunne få dengang. På den måde banede han vejen for den vin, vi har i dag. Da han døde, var klosterets vinareal fordoblet i forhold til da han kom.

”Jeg drikker stjerner”

En af de ting, Dom Perignon er mest kendt for, at hans citat ”Jeg drikker stjerner.” Det siges at være den oplevelse, man får, når man drikker en Dom Perignon. Så hvis du har noget at fejre i nærmeste fremtid, få fat i en Dom Perignon og overrask dine nærmeste med den bedste champagne, man kan få på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *