Din guide til hulmursisolering

Der kan være penge at spare, hvis man vælge at give sin bolig i Århus eller Silkeborg en hulmursisolering. En hulmursisolering kan nemlig være med til at reducere ens energiforbrug. Samtidig er det ikke overdrevet dyrt at få foretaget hulmursisolering af sit hus, hvilket gør denne type isolering til en billig måde, hvorpå man kan energirenovere sin bolig. Det er dog ikke alle boliger, som er egnet til denne form for isolering. Derfor anbefales det, at man får foretaget en vurdering af sit hus i Århus eller Silkeborg for at se, om det er muligt at få hulmursisolering, samt om det i det hele taget kan betale sig i dit tilfælde.

Hvordan giver man sin bolig en hulmursisolering?

isoleringSom hovedregel siger man, at man kan udføre hulmursisolering på boliger som har en ydervæg med hulmur. I ældre huse fra 1920’erne og frem vil facaden typisk være en hulmur. Der vil typisk være en formur og en bagmur, som er parallelt muret op og som er forbundet med murbindere. Imellem de to murer skulle der gerne være et hulrum, som kan variere i bredden. Oftest vil dette hulrum være omkring 5 cm bredt, og kan i visse tilfælde være fyldt med gamle mørtelrester, hvis huset ikke er blevet bygget ordentligt. Typisk vil der dog være åbent i hulmuren. Dette hulrum skal man bruge, hvis man gerne vil give sin bolig en hulmursisolering. Det er nemlig her, at man har mulighed for at indblæse isoleringsmateriale.

Det er ikke specielt vanskeligt at få foretaget hulmursisolering af sin bolig i Århus eller Silkeborg. Faktisk er det en af de nemmeste måder at efterisolere ydervæggen på sin bolig. Det kan gøres på to måder: enten tager man et par mursten ud af ydermuren ellers nøjes man med at bore nogle få huller i fugerne. Herefter vil man, hvad enten det gøres på den ene eller anden måde, blæse isoleringsmaterialet ind i hulrummet mellem formuren og bagmuren. Da man ikke på forhånd kan vide, hvilken tilstand hulmuren er i, og om der overhoved er et hulrum, er det nødvendigt at få foretaget en forundersøgelse forud for hulmursisolering i Århus eller Silkeborg. Indblæsningsarbejdet ved en hulmursisolering såvel som forundersøgelsen forud for isoleringen skal foretages af en autoriseret isolatør, da det kræver en vis form for ekspertise.

Hvilke materialer bruges til hulmursisolering?

Der findes mange forskellige isoleringsmaterialer. Isolering kan nemlig laves af mange forskellige materialer. Dog har de det til fælles, at de alle er meget lette. Det er nemlig den stillestående luft i materialets hulrum, som er med til at give det en isolerende virkning. Når man taler om isoleringsmaterialer til efterisolering såsom hulmursisolering vil det altid være i granuleret form, hvilket vil sige, at isoleringsmaterialet består af korn eller er i meget små stykker. Dette medvirker nemlig til at materialet nemt kan hældes eller blæses ind i hulmuren på boligen i Århus eller Silkeborg.

De mest traditionelle isoleringsmaterialer i forbindelse med hulmursisolering er mineraluld og polysterenkugler, bedre kendt som flamingo. Disse materialer er begge mineralske. Ofte suppleres der med andre organiske materialer såsom papirisolering, da det er mere miljøvenligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *