Botilbud for udviklingshæmmede på Fyn er forpligtet til at have gode muligheder for udvikling

Rundt omkring i landet findes der utrolig mange tilbud for udviklingshæmmede, hvor de kan bo og opholde sig. Dette er et urolig godt tilbud, da det er vigtigt, at man finder et sted, hvor der er de rette omgivelser og muligheder for hjælp. På samme tid kan det også virke utrolig presset for forældre, der selvfølgelig også bliver ældre og ældre, og dermed også mindre og mindre i stand til at tage sig af deres børn. Det er jo trods alt ikke meningen, at børn skal bo hjemme hele deres liv. Dette er i virkeligheden en måde, hvor på man kan blive en større del af samfundet, fordi det på mange måder er socialt uacceptabelt at bo hjemme, når man er over 30. Der er altså ingen tvivl om, at der gælder andre regler, hvis man er udviklingshæmmet, men det er forsat rart at føle, at de samme uskrevne sociale regler gælder, selvom de i virkeligheden ikke gør det. Dog er der også brug for nogle specielle muligheder, hvis man skal kunne bo alene. Derfor findes der masser af botilbud for udviklingshæmmede på Fyn, hvor der er de perfekte muligheder for at blive en del af samfundet. Dog er der forsat en del af forventninger til disse botilbud, for de er trods alt en grund til, at den eneste anden mulighed er at bo sammen med sine forældre. Det er først og fremmest vigtigt, at inklusion er et vigtigt punkt på programmet. Det handler om, at jo mere de udviklingshæmmede selv kan klare i samfundet, jo mere vil de automatisk føle sig som en del af samme. Det er derudover en forfærdelig følelse at føle sig hjælpeløs. Til sidst vil dette gøre det langt nemmere for ansvarlige og forældre, da brugen for hjælp vil være langt mindre.

Et stimulerende område er vigtigt for botilbud for udviklingshæmmede på Fyn

Ud over inklusion, er det utrolig vigtigt at området omkring er stimulerende. Der skal være masser af muligheder for smuk natur at kigge på. Man har før set tendens til at placere disse botilbud for udviklingshæmmede steder, hvor man ellers har problemer med at sælge boliger, præcis fordi der er ingen, der som sådan brokker sig, og midlerne er sjældent mange. Dog er det utrolig vigtigt, at der er mulighed for både at komme i skoven, tage ud til vandet eller opleve byen. Dette gør livet mere værdigt, og er utrolig stimulerende for dem der bor i disse botilbud – Læs mere om det her.

Botilbud for udviklingshæmmede skal have andre tilbud en blot bolig

Men det er ikke vigtigt med et smukt miljø, hvor der er mulighed for, at man kan få stimuleret sanserne, det er altså også vigtigt med andre former for tilbud. Der skal være muligheder for at man kan dyrke forskellige hobbyer, såsom sportsgrene og kreative hobbyer. Til sidst skal der også være fokus på at få skabt et socialt liv omkring disse områder med botilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *