Begynd med biavl og mød en helt ny og fortryllende sød verden

Der findes ikke noget som at få honning i teen, honning på brødet eller måske bruge honning i madlavningen. Men hvad der er endnu federe, og det kræver lidt arbejde, er at drive sin egen biavl. Her får du mulighed for at følge udviklingen af biernes arbejde, mærke hvordan den karakteristiske summen gør dig i godt humør og henover året høste den honning, som bierne producerer. Biavl er nemlig slet ikke så svært, det er blot et spørgsmål om lige at sætte sig ind i det, og så ikke mindst kæmpe lidt for projektet.

Biavl er en gave til naturen, som vi alle bør værdsætte

bierneHvis du først begynder med biavl, vil du formentlig aldrig kunne stoppe igen. Der er så mange glædelige ting ved det, at du typisk bliver forelsket i det søde miljø, som lige så stille skabes gennem honningproduktionen. Men biavl er noget en form for industri, der medvirker til at gøre naturen til et bedre sted. Bierne gør nemlig meget godt, og er for eksempel medvirkende til at bestøve og holde liv i blomster og meget andet, hver dag og hele året rundt. For dig er det simpelthen bare et spørgsmål om, at åbne ballet for produktionen, anskaffe dig det fornødne udstyr og sætte dig ind i de mange aspekter af biavl. Det er måske en hobby, der kræver en stor indsats i starten, men samtidig et stykke arbejde, som betaler sig tilbage igen mange gange, og så er det hele jo rigtig godt givet ud. Er du ikke begyndt endnu, vil du på nettet kunne finde adskillige guides og mange råd om biavl, som kan bane vejen for de første skridt og samtidig være med til at føre dig helt i land, så du kan høste honning fra dit bistade.

Biavl er til gavn for alle os der er vilde med honning

Søde sager er godt, men søde sager fra naturen er endnu bedre. Derfor er vi alle også store fans af biavl, måske uden vi ved det, men det er begyndelsen på et af de produkter, som vi alle nyder godt af og for guds skyld ikke kunne undvære. Som mening forbruger behøves du dog ikke sætte dig ind i biavl, og være klog på hvad der helt præcist foregår, inden du kan åbne bøtten op og smøre den lækre guldfarvede masse ud på dit brød. Det er der helt andre folk, som sætter sig ind i, og det gør biavl til en industri, som kan virke lidt fjern for nogen. Det foregår ude i det fri, vi oplever alle bier til daglig, men ved ikke hvor de helt reelt ender henne. Det er man dog opmærksom på, hvis man selv driver biavl, og det er egentlig også hvad der er nødvendigt at vide som forbruger. Du kan til gengæld de fleste steder læse mere om den enkelte biavl, når du køber produktet nede i brugsen. På den måde kan du identificere dig med biavl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *