Anskaf et ventilationsanlæg og spar penge

Som husejer eller ejer af en lejlighed, ønsker man at spare der hvor man kan. Et godt sted at starte er ens varmeforbrug, da der ofte er en løsning til at sætte forbruget væsentligt ned. Men hvorfor skal man sætte sit varmeforbrug ned, når der findes utallige løsninger til at kunne spare. Et ventilationsanlæg er generelt en meget sikker løsning, da det netop er godt for både ens varmeforbrug, men også for ens økonomi. Med et ventilationsanlæg sikrer man sig ikke kun at skabe et optimalt indeklima, men det er også rigtig godt for miljøet. Dette skyldes at den allerede bestående varme som man har i huset eller lejligheden bliver udnyttet, hvor resultatet er at man sparer en masse energi ved, at huset eller legligheden bliver luftet ud flere gange om dagen. Dette er ikke kun en mærkbar forbedring i forhold til det sundhedsmæssige aspekt, men det gavner generelt miljøet ved at der frigives mindre af det forurenede CO2.

Hvordan fremmer et ventilationsanlæg ens generelle sundhed?

temperatirtemperaturI samspil med energibesparelser, så øger man sit indeklima mærkbart ved at købe et ventilationsanlæg. Ved at ventilationsanlægget suger alt fugt, skidt og unødvendig varme ud af alle de rum man ønsker, hvor den derefter frigiver ny frisk og sundhedsfremmende luft. Det lyder som en omfattende proces, men et ventilationsanlæg genanvender op til omkring 95% af den varme som den gamle luft bestod af. Af denne grund påvirker et ventilationsanlæg kun ens varmeforbrug positivt. Det er meget vigtigt at opretholde ens indeklima, da et dårligt indeklima kan påvirke kroppen negativt og have sundhedsskadelige følgevirkninger, hvilket forringer ens livskvalitet. Dette sker i forbindelse med, at indeklimaet tager skade af blandt andet madlavning, støvmider og pollen, hvilket et ventilationsanlæg kan forbedre drastisk og ikke mindst effektivt.

Der findes to typer af ventilationsanlæg

Alt efter hvad man ønsker at få ud af sit ventilationsanlæg, så er der to typer af ventilationsanlæg, aktiv eller passivt, som man kan vælge i mellem. Disse ventilationsanlæg findes der mange varianter af, hvilket man har nemt tilgang til at købe over hjemmesider. Belimo er et meget godt eksempel på en hjemmeside, som ønsker at tilbyde sine kunder det bedste på markedet, samt tilbyder de bedste og mest sundhedsfremmende ventilationsanlæg. På Belimo er det muligt både at finde det passive og det aktive ventilationsanlæg, alt afhængig af hvad man ønsker. Et passivt varmeanlæg er generelt et ventilationsanlæg der er bestående med en varmeveksler, hvilket suger den friske luft i boligen og dernæst varmer den op ved at genanvende den gamle varme i luften, uden at anvende unødvendig energi.  Et aktiv varmeanlæg er derimod et ventilationsanlæg som i stedet for har en indbygget varmepumpe som både kan nedkøle og opvarme efter behov. Dette sker i forbindelse med brug af strøm og er optimal i de hjem hvor man allerede opvarmer med el. På samme tid er det muligt, hvis sommeren er ekstra varm, at nedkøle ens hjem og dermed tilpasse hjemmet med udeklimaet, og hvad der er mest behageligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *