A-kasse og fagforening samlet et sted

I Danmark er det muligt at finde et bredt udvalg af A-kasser og fagforeninger. Priserne for medlemskab varierer en smule, men de er alle fælles om at give dig økonomisk- og juridiske sikkerhed. Ender du i en periode med ledighed, får du ret til dagpenge. Du betaler et månedligt kontingent, og din ret til dagpenge er optjent efter et år. Er du studerende, er det gratis at være medlem. Du skal huske, at dit medlemskab skal træde i kraft inden din uddannelse ender, ellers kan du risikere måneder, hvor du ikke har ret til få udbetalt dagpenge. Som medlem af en fagforening opnår du tryghed i din ansættelse og på din arbejdsplads. De kæmper for dine rettigheder, og de hjælper dig med at forhandle din løn og dine forhold på arbejdet.

tryghed på jobbet

Opnå tryghed på jobbet med en fagforening

Som medlem af en fagforening opnår man tryghed på jobbet. Det er som regel billigt at være medlem, og med de mange fordele taget i betragtning er penge givet godt ud. Du kan altid tage dem med på juridisk råd, skulle der opstå spørgsmål eller problemer i din ansættelse, og de hjælper dig med at forhandle dine løn- og arbejdsforhold. Bliver du uretfærdigt behandlet, eller er der juridiske uoverenstemmelser mellem dig og din arbejdsgiver, kan de hjælpe dig. Du kan finde dem, der er rettet mod dit specifikke erhverv, og du kan finde dem, der er mere tværfagligt orienteret. Hvis du laver en hurtigt søgning på internettet, kan du hurtigt og nemt få dig et overblik over de forskellige foreninger, og herefter klikke dig videre til dem af interesse og læse mere om, hvad din fagforening kan gøre for dig. Du er selvfølgelige også altid velkommen til at tage telefonisk kontakt, eller at skrive en mail, og du vil modtage et svar hurtigst muligt.

Få ret til dagpenge som medlem af en A-kasse

Skal du have ret til at modtage dagpenge, er det først og fremmest nødvendigt at være medlem af en a kasse. Er du studerende, er det gratis at være medlem, og du skal huske at melde dig ind før, du afslutter din uddannelse. Dette medlemskab skal ofte træde i kraft et par måneder før din endelige eksamen, hvis du skal have udbetalt dagpenge i din første måned som ledig. Er du derimod i fuld gang på arbejdsmarkedet og allerede i job, skal du betale et månedligt kontingent for at være medlem. Dette beløb varierer en smule fra virksomhed til virksomhed, og ønsker du at finde den billigste, finder du flere sider på internettet, som tilbyder en sammenligning af priser. Der er flere A-kasser, som er særligt rettet mod specifikke erhverv. De har specialiseret sig i en del af arbejdsmarkedet, og tilbyder råd og vejledning til sine medlemmer. Der er ligeledes flere store virksomheder, som har fokuseret på at være tværfaglig. Her er mennesker fra mange forskellige uddannelser og erhverv repræsenteret, og ofte vil du opleve, at et sådan medlemskab er en smule billigere end de mere specifikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *