3 alternative og effektive måder at få varme på

Varme er efterhånden blevet en nødvendighed og det er derfor oplagt at spare penge på den. Men hvordan gør man lige det? Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor 3 alternative og effektive måder at få varme på bliver kort præsenteret.

Det anbefales desuden, at du får købt en ordentlig isolering inden du skifter til en varmepumpe. Du kan blandt andet læse mere om dette og mere generelt om varmepumper på nettet. Lad os starte med den første alternative måde, nemlig luft til vand varmepumperne.

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper kræver ikke det helt store haveareal som det er tilfældet med jordvarme. Det kan derfor i langt de fleste tilfælde anbefales. Men man skal så have i baghovedet at besparelsen heller ikke er i nærheden af at være lige så høj som ved jordvarme, så der går også yderligere tid inden investeringen har tjent sig selv hjem igen.

Dog kan luft til vand varmepumperne både varme boligen op og i kombination med isolering spare på varmeregningen. Desuden kan denne type også varme vandet i boligen op, så du slår to fluer med et smæk. Lad os dog kort se nærmere på luft til luft varmepumperne også.

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe koster omkring 20.000 kroner inklusiv montering. Det er dermed ikke den helt store investering når man har in mente at det er inklusiv omkostningerne til montering. Som udgangspunkt har denne type tjent sig selv hjem efter 3 år, hvilket må siges at være relativt hurtigt.

Desuden er luft til luft varmepumperne billige at vedligeholde og billige i drift. De er også nemme at installere, så hele processen er yderst enkel. Du skal blot nyde besparelsen, som følger med i handlen. Lad os se nærmere på den sidste også, nemlig jordvarme.

Jordvarme

Med jordvarme sparer du hurtigt 50% på varmeregningen fremadrettet. Besparelsen er meget stor, men det koster også en del at få etableret et sådant anlæg. Nærmere sagt 100.000 kroner som minimum. Men efter omkring 10 år kan du blot nyde besparelsen, som er helt enorm.

Vi anbefaler jordvarme til trods for den høje pris, da vi anser dette som værende den bedste investering. Det er uden tvivl denne løsning, som kan hjælpe dig med at spare mest muligt og det er derfor også en effektiv og alternativ måde at få varme i boligen.

Vi anbefaler desuden at du betaler en professionel for monteringen af jordvarmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *